Bingo online

Bingo är ett populärt sällskapsspel som har spelats av oss människor sedan 1530 talet. Spelet bingo tros härstamma från Italien där det sedan har spridit sig vidare runt om i världen. Det vanligaste förr var att man besökte en så kallad bingohall för att socialisera och spela tillsammans med andra. Även om dessa hallar fortfarande finns kvar idag behöver man inte längre ta sig till en sådan för att kunna roa sig med ett par rundor bingo. Idag kan man istället stanna hemma i sin bekvämlighet och snabbt och smidigt koppla upp sig till en spelsida som erbjuder bingo online.

Hur spelar man bingo på nätet?
Att spela bingo på nätet fungerar precis likadant som när du spelar bingo i en bingohall. Du köper en bricka prydd med nummer och sedan kommer du att kryssa i de nummer som slumpmässigt genereras fram. Skillnaden är att det inte är en fysisk person som står och drar numret utan en dator som slumpmässigt genererar fram de olika numren. Spelar du den vanliga klassiska bingon vinner du om du får alla i rad på vågrätt, lodrätt eller diagonal linje.

Förutom den klassiska bingon finns det massvis av andra sorter att välja mellan i det utbud som finns bland online bingo. Antalet nummer som dras kan variera från 30 till 90 stycken. Väljer du ett spel som endast drar 30 nummer kallas det snabb bingo. Några andra populära varianter är även mönsterbingo och variantbingo. Vid spel på mönsterbingo ska du fylla i alla nummer i form av det mönster som visas på din bricka. När du har hela mönstret ifyllt har du fått bingo. Variantbingo är den mest populära varianten av nätbingo då den erbjuder längre spelrundor och fler vinnare. Oftast fungerar det så att den som har kryssat för en hel vågrätt rad först vinner första omgången, sedan fortsätter spelet. Då gäller det att få två hela rader ikryssade, sedan tre, och så fortsätter det så.

Fördelar med online bingo
Förutom att du kan sitta hemma bekvämt i din soffa under tiden som du roar dig med bingospel är även själva utbudet helt klart en stor fördel. Det finns nämligen massor av bingovarianter att välja mellan där du kan välja allt från att spela gratis till att satsa högre belopp. Vilket tar oss till nästa fördel, chansen att vinna på bingo online samt vinsternas storlek är oftast mycket bättre. Flera bingospel erbjuder till och med jackpottar som man kan spela hem. Oftast fungerar dessa så att du måste få bingo inom ett visst antal dragna nummer. Lyckas du med detta så har du chans till större vinster. Sedan är det självklart den sociala biten. Många tror att de kanske missar denna genom att spela online istället för att gå ut till en fysisk bingohall. Detta stämmer inte då de flesta bingospel online har ett chattrum där man kan socialisera och prata med de andra spelarna under tiden som man kryssar för de nummer som dras under själva spelets gång.