Poker online

Att spela kort har nog i stort sett alla gjort någon gång i livet. Oavsett om det handlade om att spela med kompisar i skolan eller med familjen som barn. Kortspel har den fantastiska förmågan att kunna erbjuda väldigt många olika typer av spel inom samma format, så bara för att man har en kortlek hemma betyder det inte att man behöver ägna sig åt samma typ av spel. Tvärtom finns det hundratals olika typer av kortspel och regler, och om man vill kan man hitta på egna varianter av kortspel. Eller så kan man ägna sig åt att bygga korthus vilket faktiskt är roligare än vad man kan tro.

Kortspel och poker
Kortspel är dock främst förknippat med poker. Men även inom poker finns det olika typer av genrer. Det som förenar olika typer av poker är dock hur olika kort värderas. De bästa korten eller handen som man kan ha är en så kallad Royal Flush. En Royal Flush innebär en korthand som består av en stege från 10 till ess där alla kort är av samma färg, som till exempel bara spader eller bara hjärter. Vissa menar att en äkta royal flush ska bestå av spader medan andra menar att den ska bestå av hjärter.

Inom Texas Hold ’Em spelar det dock inte så stor roll vilken färg korten har eftersom alla så att säga delar hand. I Texas Hold ’Em har man bara 2 kort på handen medan resten av korten läggs på bordet. Det innebär att alla får pussla ihop en så bra hand som möjligt med hjälp av de kort som ligger på bordet och de två kort man har på handen. Detta är den typ av poker som är mest populär och den är den man främst ägnar sig åt då man spelar poker online. Kanske för att den typen av poker är lätt att lära sig.

Poker online och live
Att spela poker online skiljer sig ganska mycket från att spela ”live”. Till exempel går det mycket snabbare att spela rundor eftersom korten inte behöver blandas för hand efter varje runda. Dessutom är det omöjligt att läsa av sina motståndare genom att läsa av deras ansiktsuttryck med mera. Turneringar kan även vara väldigt stora och snabbt fyllas på med folk eftersom personer från alla världens hörn kan delta i samma turnering direkt från sina vardagsrum.

Poker online har gjort att poker i allmänhet har fått en väldigt ökad popularitet. Detta innebär att det finns väldigt många som är väldigt duktiga på att spela. Därför krävs det mycket mer än bara tur om man ska bli riktigt framgångsrik som pokerspelare på nätet. Är man intresserad av att testa att spela poker online så bör man därför lära sig lite om grunderna och om vissa oskrivna regler som till exempel vilka kort man bör satsa på och så vidare. Detta kan man till exempel göra genom att studera och iaktta hur proffsen spelar. Det kan man göra på till exempel youtube.